Homemade granola

 

wp-1453308004701.jpeg

Onder het motto “Do more of what makes you happy” maakte ik afgelopen weekend granola, meerbepaald havermout granola. Allen al de geur, die zich door het huis verspreidde, zorgde voor een instant ‘cosy feeling’.

Ik gebruikte het recept uit het kookboek van Havermoutje. Dit is echt een zalig kookboek. In alle gerechten – van ontbijt, lunch tot snacks en avondmalen – wordt havermout verwerkt. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Mijn ontbijt bestaat bijna elke dag uit yoghurt met fruit en muesli of crunchy. Ik gebruikte meestal de crunchy gezoet met stevia van het Delhaize huismerk. Vanaf nu maak ik mijn eigen granola.

Het is heel simpel te maken. Nadat je het eiwit hebt los geklopt, de kokosolie hebt gesmolten en deze twee door elkaar hebt geroerd, meng je de andere ingrediënten – buiten het gedroogd fruit –  bij elkaar. Je voeg het eiwitmengsel en de honing of rijstsiroop er aan toe en spreid alles uit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat dit ongeveer 30 à 40 minuten laten roosteren in de oven op 150 °C. Schep af en toe om en laat ten slotte de granola afkoelen voordat je er het gedroogd fruit aan toevoegt. Je kan de granola een hele tijd bewaren in een afgesloten glazen bokaal of blik.

Ingrediënten voor ongeveer 800 gr granola:

  • 250 gr havermout
  • 25 gr haverzemelen, geroosterd
  • 100 gr walnoten
  •  1 eiwit
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr gedroogde kokosrasp
  • 215 gr gedroogde veenbessen of ander gedroogd fruit
  • 5 el rijststroop of honing
  • 1/2 el zout
  • 1tl kaneel

Smakelijk!

 

Advertenties

Een gedachte over “Homemade granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s